Taidelauantainta koko perheelle

Taidelauantaita vietettiin 6.9. pilvisessä, mutta kuivassa säässä, lukuunottamatta illan virkistävää sadetta. Ohjelma pyrittiin tänä vuonna suuntaamaan enemmän koko perheelle, mm. kulttuurilaitosten mukanaolo oli hyvä lisä taidelauantain konseptiin. Keskustaisäntä Riku Jaro kertoi lauantain tapahtuman onnistumisesta.

taidelau_1520.jpgTeatteritorilla yhdistykset järjestelivät kojujaan

taidelau_1527.jpg
Iloista mieltä Teatteritorilla. Sadekaan ei päässyt syksyn kynnyksellä yllättämään

Mitä muutoksia ohjelmarunkoon oli tehty sitten viime vuoden ja miksi?
Ehkä suurin muutos ulospäin oli suuren “massatapahtuman” poisjäänti tämän vuoden Taidelauantaista. Viime vuonnahan torilla oli iso lava isoine esiintyjineen, mutta tänä vuonna tuollaista osiota ei ollut. Halusimme tehdä jotain erilaista ja kaupungin Kulttuuritoimen ja kulttuurilaitosten ja -seurojen mukaan tulo muovasi ohjelmaa erilaiseksi viime vuodesta. Halusimme tuoda esille nimenomaan päijäthämäläistä taidetta isolla T:llä ja mielestäni onnistuimme siinä hyvin.

Miten Taidelauantai onnistui kävimäärien suhteen?
Alustavien tietojen mukaan kävijämäärät ovat toteutuneet odotetusti. Toki viime vuotisesta kävijämäärästä (17 000) jäätiin, mutta se oli jo ihan tietoinen valinta ohjelmaa suunniteltaessa ja koottaessa. Toivottavasti kuitenkin kaikki kävijät ovat saaneet itselleen mieleenpainuvia elämyksiä ja kokemuksia tapahtumasta.

Onko palautetta tapahtumasta tullut yleisöltä ja järjestäjäyhteistyökumppaneilta?
Palaute on ollut pelkästään positiivista. Kävijät ovat kokeneet erittäin positiivisena mm. sen, että Taidelauantai on todella koko perheen juhla, missä jopa lapsiperheet voivat olla mukana lähes koko tapahtuman ajan. Taidelauantain ei tarvitse olla yömyöhään kestävä tapahtuma. Niitäkin kuitenkin Lahdessa järjestetään mielestäni riittävästi tällä hetkellä.

Mikä tänä vuonna erityisesti onnistui ja virisikö jo nyt jotain mitä kehitettävää ensi vuodelle jäi?
Olen erityisen iloinen yhteistyöstä Lahden kaupungin Kulttuuritoimen kanssa. Kulttuuritoimen organisaatiossa on osaamista ja kontakteja sellaisiin tahoihin, joita emme ehkä muuten saisi Taidelauantaihin mukaan. Toivon , että yhteistyö Kulttuuritoimen ja kulttuurilaitosten kanssa jatkuu tulevaisuudessa ja pystymme kehittämään Taidelauantaita tämän uuden yhteistyötahon kautta entisestään. Ehkä kuitenkin Taidelauantai tarvitsee sen “kärjen” – esimerkiksi suuren ilmaiskonsertin torille – jotta ihmiset saadaan suurina massoina liikkeelle. Mikäli se vaan taloudellisesti on mahdollista, niin tullaan ensi vuonna myös tekemään.

taidelau_1528.jpg
Kova työ huipulle. Lahden nuorisopalveluiden kiipeily seinä

taidelau_1534.jpg
Teatterilavan esitykset houkuttelivat yleisöä

Vastaa