Wikipedia

Miten Lahti näkyy internetissä -sarja, osa 1.

Wikipedia
Lahden Wikipedia-tilaa ruodittiin 12.5.2008 Etelä-Suomen Sanomissa koko sivun verran. Ei mene hyvin Lahdella Wikipediassa, eikä Wikipedian mukaan Lahdella. Lehtijutussa ruodittiin Wikipedian antamaa kuvaa eli tarkemmin ilmaistuna lahtelaisten(?) antamaa kuvaa. Mitä siis kertoo Lahdesta? Sen, että se mitä tuossa sanakirjassa lukee on Lahtea. Tällä hetkellä (15.5.2008) Wikipedian Lahti-anti (vai anti-Lahti?) kertoo omalla raadollisella tavalla sen, osatotuuden henkisestä tilastamme: Se ei ole faktaa eikä fiktiota, se on mielentila.

Mutta kuten valveutuneet internetin käyttäjät tietävät, wikipedian sisältämiä artikkeleita voi luoda ja muokata kuka tahansa kirjoitustaitoinen. Jokaisella on varmasti mielipide siitä mitä Lahdesta pitäisi kertoa “ulospäin”. Vastuuta ei kannata kuitenkaan vierittää pelkästään peruspessimistimarisioiden niskaan tai että huudetaan päättäjiä apuun. Wikipedia on meidän kaikkien käsissä, kuten konkreettinen (betoninen) kaupunkimme.

Tietokirjailija Terhi Willmanin kirjoitus Wikipedian Lahden artikkelista.

Lahti Wikipediassa

wikipedia.jpg


Päivitetty 27.7.2010

Hikipedia
Lahdesta artikkeli myös Wikipedia-muunnelmassa Hikipediassa. Lue esittely.

Vastaa