Kirjoittaminen

Lehdet

Lahen Lehti vuodesta 2008, julkaisijana Pekka Productions, lisätietoja:
> Lehdet

Kirjat

On julkaissut kahdeksan kirjaa, julkaisi ensimmäiset kaksi kirjaa vuonna 2017. Vuonna 2021 on tarkoitus julkaista kaksi-kolme kirjaa.

Oli mukana vuonna 2020 julkaistun Lahden seutu kartoin -kirjan toimituskunnassa ja kirjoitti kirjaan esipuheen ja kaksi artikkelia.
Kirjoitti Lahden rautatieharrastajat Topparoikka ry:n puheenjohtajan ominaisuudessa yhdistyksen vaiheista Vierumäen historiikkiin. Lisätietoja myöhemmin.

Julkaistut kirjat (Pekka Productions):
> Kirjat

Lehdet/verkkolehdet

Aloitti säännöllisen kirjoittamisen 2000-luvun alussa, kirjoittaen pääasiassa levyarvioita, keikkaraportteja ja haastatteluita lahtelaiseen alakulttuurimusiikkilehteen Chambers Magazineen ja myöhemmin Lammas Zineen.

Julkaissut blogia/verkkolehteä lahenlehti.net vuodesta 2008 alkaen ja julkaissut paperilehteä. Kirjoitti Lahen Ajat -julkaisuun vuosina 2017-19.
> Lahen Ajat

On toiminut Lahti-Seuran jäsenlehden Hollolan Lahden päätoimittajana vuodesta 2010. Kirjoittaa lehteen myös juttuja.
> Hollolan Lahti

Kirjoittaa myös Lahden rautatieharrastajien Topparoikka-lehteen.
> Topparoikka-lehti

Verkkosivut

Avasi tammikuussa 2020 rautatieharrastajan nettisivun nimeltään tulipyörä.fi. Saman vuoden keväällä avasti sivuston Hometown Priden, joka keskittyy Lahti-hardcoreen.

Kirjoittaa myös Lahtiwood-nimiselle sivustolle yhdessä Tapio Kangasniemen kanssa.

Tuottanut sisältöä mm. lahtiseura.fi:n, topparoikka.net, lahtikartalla.fi:n, Kinoksen ja elokuvateatteri Kino Iiriksen verkkosivuille.

Yhdistykset/projektit/tapahtumat

On tuottanut tekstiä Lahden Rautatieharrastajat Topparoikka ry:lle, Höyryllä Heinolaan, Pro Sibeliusrata -hankkeelle. Toimitti ja taittoi Varikolla tapahtuu -tiedotuslehden vuonna 2007 Lahden Mytäjäisten varikon tilanteesta. Pro Varikko -työryhmä julkaisi lehden kaupungin avustuksella.

Lisäksi on laatinut toimintasuunnitelmia ja -kertomuksia eri yhdistyksille.

On kirjoittanut eri yhdistyksille mediatiedotteita tapahtumista ja tilaisuuksista sekä tehnyt esitteitä. On vastannut osana työryhmää erilaisten tapahtumien tiedottamisesta ja markkinoinnista, mm. Kinos elokuvafestivaali (2013-14, -18, -20), Nostalgiakino (2015-16), Lahden Rautatiepäivä/Höyryllä Heinolaan/Vierumäen Rautatiepäivä (2006-), Albumit auki Lahti (2015-) ja Kotiseutufilmit – perinneprojekti / Lahti-filmi -iltamat (2012-).

Muuta

Toimi Lahden kunnallisvaaliehdokkaan kampanja-avustajana vuoden 2012 kunnallisvaaleissa, jolle puhtaaksikirjoitti vaaliohjelman. Ehdokas valittiin valtuustoon.

Lisäksi on kirjoittanut puujalkavitsejä, sketsejä, kuunnelmia, bändeille sanoituksia, runoja sekä muutamia eri blogeja, kuten Pekan Palsta ja Pekka’s blog -nimisiä humoristisia blogeja/pakinoita suomeksi ja englanniksi.

Julkaisi vuonna 2008 Ähky-nimisen fiktiivisen fanzinen.

On ollut Salpausselän Kirjailijat ry:n jäsen vuodesta 2014.

Vastaa