Mikä tämä on?

Kuvakaappaus Lahden karttapalvelun ilmakuvasta vuodelta 1946

Kuvakaappaus Lahden karttapalvelun ilmakuvasta vuodelta 1946

Selailin Lahden karttapalvelun ilmakuvaa vuodelta 1946. Silmiini osui mielenkiintoinen yksityiskohta, jota en ollut aiemmin huomannut. Nikkilässä näyttää kello olevan 10:48.

Onko jollain selitystä tälle? Nopeasti vilkaistuna, ajattelin ensin, että kyseessä on joku palvelun “aikaleima” (outo sellainen). Onko kuvaa kenties jälkeen päin muokattu? Vai onko se sittenkin maastossa? Miksi?
Kuka osaa kertoa? Totuus on tuolla alhaalla.

[päivitys 3.6.]
Asia selvisikin Tekninen ja ympäristötoimiala, Maankäyttö -asiakaspalvelusta, josta vastattiin: “Ortokuvamosaiikki muodostetaan yhdistelemällä useita eri kuvia, tyypillisesti kuvat ovat limittäin noin 30-80%. Tässä tapauksessa ortokuvamosaiikkiin on jäänyt jonkun kuvan reunalta tuo mainitsemasi kellotaulun osa. Kuvaus on tehty vuonna 1946 puolustusvoimien toimesta, alun perin kartan tekoa varten.”

Vastaa