Lahtiblogia näyttelyn muodossa 3.0

Jo jonkinlaisen instituution asemaan noussut Lahtiblogi porskuttaa, välillä räpiköiden, lopulta suorastaan purjehtii kolmanteen näyttelyynsä. Kirjoitin ensimmäisestä näyttelystä tähän tapaan, kun en muuta keksinyt.

Näyttely(t) ja sivusto ovat herättäneet huomiota myös kaupunkimme kulttuurin korkeammissakin kerroksissa. Olihan se Etelä-Suomen Sanomien “kiistanalainen” Augusti-ehdokas, mutta onneksi(?) valinta meni toisaalle. Jopa kaupungin ylin johto on kommentoinut: “Pikkuisen pitää hillitä ‘Suomen huonoin kaupunki’ -kuvaa, mitä lahtelaisessa keskustelussa halutaan rakentaa, ylläpitää ja markkinoida. Lahdella on ihan hyvät mahdollisuudet menestyä kaiken kaikkiaan. (Kaupunginjohtaja J. Myllyvirta viime näyttelyn jälkeen (ESS 29.8.2014)”
Myös Lahen Lehen kirjoittajan eli allekirjoittaneen sitaatti oli nostettu näyttelyn tapahtumasivun seinälle. Tosin se oli saanut vain kolme tykkäystä, joten se ei ollut varmaan kovin naseva kommentti. Lahtiblogi on naseva. Nastolassakin on Naseva, joten kohta saadaan Lahteen lisänasevuutta kuntaliitoksen jälkeen.

Galleria Oyoy:n näyttelytapahtumaa mainostetaan seuraavanlaisella sloganilla: “Lahti on tie, totuus ja elämä. Tule ja koe paratiisikaupunki Lahti sullottuna yhteen näyttelytilaan.” Kyllä, paratiisikaupunki, ei parasiittikaupunki, kuten aivot voisivat nopeasti asian tulkita.

“Taidenäyttely” on nähtävillä 24.8.-5.9.2015, muistoissa ikuisesti. Voinen jälleen suositella, vaikka kommenttini oli saanut vain kolme tykkäystä. Mutta vielä tähän loppuun filosofinen huomio: ilman Lahtiblogia meidän lahtelaisten täytyisi nauraa erikseen, nyt voimme nauraa yhdessä. Ja ei tarvi aina nauraakaan, kuhan vain ollaan. Lahtelaisia.

Vastaa