Lahtiblogi näyttelynä

Lahen Lehti esitteli artikkelissa puolitoista vuotta sitten, vuonna 2010 perustettua sivustoa, jossa lahtelaisuutta käsitellään lempeän ironisesti, mutta toisaalta kuvissa näyttäytyy surullisesti kaupunkielämän epäsosiaalinen puoli ja lieveilmiöt. Sivulla kiteytynee lahtelaisuus, itsekehu- ja ruoskinta samassa paketissa.
Internetissä vaikuttanut Lahtiblog-ilmiö on kasvanut sellaisiin mittoihin että on jalostunut näyttelyksi asti. Päijänteenkadun Galleria OyOy:ssa vietettiin Lahtiblogi-näyttelyn avajaisia 14.8.

Lahden erikoisnäyttely

Lahden erikoisnäyttely

Näyttely pääasiassa koostuu blogin valokuvista, mutta mukana on muuta taidetta, esimerkiksi lahtelaisia statussymboleita esitettynä hieman toisenlaisessa kehyksessä. Kaiken keskellä lihamuki lasivitriinissä.

Sininen ja Janne

Sininen ja Janne

Lihamuki

Lihamuki

Kokonaisuudessaan tila huokuu jonkinlaista karua realismia, mutta koska kyse on lahtelaisesta näyttelystä, mukaan on saatu (täytynyt saada) suuruuden tuntua ja hohtoa, Jari Litmasen patsaan palasen muodossa.
Yhdessä silmille hyökkäävä realismi ja palanen kadonnutta suuruutta (monumentaalista ihannetta, toisin sanoen ajatus siitä, mitä voisimme olla) paketoivat OyOy:n lahtelaisuuden ytimeen.

Litti

Litti

Näyttelyä täydentävät Lahti-aiheiset t-paidat, jotka ovat toteutettu tunnettuja logoja hyödyntäen.

Kerrassaan lahtelainen näyttely ja toivottavasti aiheen käsittely saa jatkoa tulevaisuudessakin. Tätä näyttelyä ei kannata ohittaa, etenkin jos pitää Lahdesta ja etenkin jos ei pidä.

Näyttely kestään syyskuun ensimmäiseen päivään asti.

Vastaa