Kiiltävät kiskot (kuva-artikkeli)

Monen asian summana kiskoilla tuntuu taas olevan kysyntää. Idän kaupan elpyminen, ilmastonmuutos ja polttoaineen kallistuminen on siirtänyt kulketuksia rekoilta junanvaunuihin. Vaikka mitään tilastollista faktaa kisko-piikistä ei ole, tuntuu että kiskoilla kuljettaminen tai ainakin siitä puhuminen on tullut muotiin. Tämän suhteen Lahdessa on pyörät ovat pyörineet eteenpäin.

img_1014.jpgimg_1019.jpgimg_1032.jpg
Kymijärven voimalaitokselle aloitetut hiilen testikuljetukset käynnissä. Veturi Dv12 2755 puski perjantaina 25.7. laitoksen hiilinieluun kolme vaunua ja poistui “vähin äänin” muihin töihin. Hiili tuodaan Loviisasta pääasiassa rekoilla, vaikka sinne on suora kiskoyhteys Lahdesta. Voimalaitoksen pistoraiteet sijaitsevat Mukkulan radan varrella.

img_1036.jpgimg_1038.jpg
Merivaara Oy:n pistoraiteella Heinolan radan varrella on muutaman vuoden tauon jälkeen toimintaa. 25.7. samainen “Deeveri” työntää pusikoituneen raiteen lävitse vaunut yrityksen lastauslaiturille, josta ne matkaavat myöhemmin itärajan taakse.

img_1049.jpg
Renor Oy on kunnostanut tänä kesänä teollisuusraiteen pätkän vanhalla Upon tehtaan alueella. Raiteelle ei ole vielä varmistunut käyttäjää, mutta raideyhteys on jälleen olemassa.

Vastaa