Konna Kirkkopuistossa

Lahden keskustan puistossa kävellessä villejä eläinmaailman edustajia ovat poikkeuksetta linnut ja oravat. Rusakoita näkee yleensä ydinkeskustan ulkopuolella. Muita nisäkäseläimiä oravien ja rusakoiden lisäksi ei juurikaan näe; ne on liian pieniä tai liian isoja. Tosin on niitä hirviäkin keskustaamme eksynyt. Lemmikeistä koirat ovat jo niin arkinen näky, että niitä tuskin tarvitsee erikseen mainita. Silloin tällöin puistojen eläimistöä rikastuttaa valjaissa pomppiva lemmikkikani tai vaaniva kotikissa. Koirantaluttajan lisäksi valitettavan usein puistoissa tapaa myös nuoren taluttajaa. Joskus häirikön taltuttajaa, vaikka otsikon perustaalle aihe voisikin liittyä siihen.
Joskus, kenties kuumana kesäpäivänä voi nähdä oikeasti jotain, jota ei voi pistää nestehukan piikkiin. Emäntänsä kanssa Kirkkopuistossa päiväkävelyllä ollut Julle on yksi näistä epätavallisista puistossa kävijöistä.

img_1001.jpg
Julle on 18-vuotias kilpikonna. Hitaaksi leimattu konna oli sen verran vauhdikas kaveri että oli täysi työ pysyä kaverin mukana ja saada julkaisemiskelpoista kuvaa. Suuntana konnalla oli Vesijärvi. Rappusten vierellä oleva sadevesikouru antoi hyvät vauhdit, vaikkei järvelle ei tällä kertaa ollut asiaa. Silti puistokävely tai -matelu lämpimässä kesäsäässä antoi aisteille vauhtia.
img_1003.jpg

Vastaa