Lahti tilastoissa

Miten Lahti näkyy internetissä -sarja, osa 8.

Tilastotietoa Lahdesta
TILDA-tilastotietokanta on Lahden kaupungin sähköinen tilastokirja. TILDAsta löydät tietoja Lahdesta, lahtelaisista ja kaupunkiorganisaation toiminnasta. Tilastot on saatavilla numereenisina sekä kuvatietona, mm. pylväsdiagrammana. Kuvakannan tilastot on helppo siirtää Excel-ohjelmaan ja tulostaa.

Lahti on tilastoissa jaettu 8 suuralueeseen, 32 tilastolliseen kaupunginosaan sekä 132 tilastoalueeseen. Tilastot löytyvät 12 aihepiiristä, mm. asuminen ja rakentamisesta, kunnallistaloudesta, vaaleista ja löytyypä myös UusiKunta, johon on otettu liitosneuvotteluista käyvien kuntien tilastot.
Sivut ovat käyttäjäystävälliset ja yksinkertaiset. Valintalaatikot helpottavat ja jäsentävät hakuja. Laatikoihin on lajiteltu kohteet, vuodet ja mitä tietoa alueesta halutaam. Esimerkkinä otettakoon asukas- ja palvelutkyselyt, josta löytyy kyselyt aakkosjärjestyksestä, vuosien 1993 ja 2007 välillä. Ja jos haluat tietää Ala-Okeroisen asukasmäärän kehityksen vuodesta 2001 vuoteen 2007, vertailu on suhteellisen vaivatonta.

Hakuja voi myös kätevästi tallentaa tai lisätä suosikkeihin, ja ne löytyvät omalta selaimelta, kun tarvetta tiedon tarkistamiseen ilmenee. Sivut sisältävät juuri sitä nippelitietoa jota jokaisessa Lahti-visassa tarvitaan.

TILDA-tilastotietokanta

tilda.jpg

Vastaa