Lahden kirjamessut täyttivät odotukset

kirjames_ots.jpgLahden ensimmäiset kirjamessut järjestettiin teemalla Sana ja kuva 15.-16. maaliskuuta Lahden Messukeskuksessa. Tapahtumaan saapui yli 60 esiintyjää, tunnetuimpina kirjailijaniminä muun muassa Anna-Leena Härkönen ja Eeva Kilpi, Harry Potter –kirjojen suomentaja Jaana Kapari-Jatta, sekä sarjakuvienpiirtäjät Milla Paloniemi ja Juba Tuomola. Tapahtumassa oli mukana myös antikvariaatteja, gallerioita, taidemyyntiä sekä teatterialan edustajia Lahden Kaupunginteatterista ja Vanhasta Jukosta. Messuille oli koottu myös useita näytteilyitä, muun muassa Mannerheimin 140-vuotisjuhlanäyttely ja vuoden 2007 kauneimmat kirjat -näyttely. Näytteilleasettajia saapui miltei 80, joista löytyi paljon etenkin pieniä ja paikallisia kustantamoita. Näkyvästi edustettuina olivat muun muassa Harry Potter –kirjat ja lahtelainen sarjakuvakenttä, joka kiinnosti nuorten ja lasten lisäksi paljon myös aikuista yleisöä. Lauantai-iltana vietettiin Taidepanimolla Iltaklubia, jossa näyttelyiden lisäksi kuultiin ja nähtiin musiikkia, performanssia, animaatiota ja runoutta. Iltaklubilla esiintyivät muun muassa laulaja, runoilija Jarkko Martikainen ja Otto Grundström.
Kirjamessujen kävijätavoitteen täyttyminen takasi tapahtuman järjestämisen myös ensi vuodelle. Tarjonnasta lisää messujen nettisivuilla

Aiheesta lisää seuraavassa lehessä (1/2008).
Kuvat Sauli Hirvonen
km_8791.jpgTartu kirjaan!
km_8776.jpgHeikki Saure kertoi mietteitään kirjamessuista.
km_8792.jpgHistorian lehtien havinaa.
km_8777.jpgSarjakuvataiteilija ja kustantaja Solja Järvenpää, yksi messujen järjestäjistä, säteili kiivastahtisesta viikonlopusta huolimatta. Tai ansiosta.
km_8786.jpgMessuilla oli mahdollisuus tehdä löytöjä.

km_8793.jpgEsillä oli myös kuvataidetta. Tässä taidon näyte Lahden Taideinstituutista.
km_8780.jpgHarry Potter -osastolla kävi kova kuhina.
km_8785.jpgMessujen yhtenä keskeisenä elementtinä oli vieraiden haastattelut.
km_8783.jpgTutkija Riitta Niskanen kertoi suomalaisten konserttitalojen historiasta.

km_8800.jpgTentattavana lahtelaistuneet sarjakuvataitelijat, puupäähatun voittanut Marko Turunen sekä Solja Järvenpää.

Vastaa