Kinos elokuvafestivaalin ohjelmisto julkistettu

Kinos 2.-6.4.2014 – ohjelmisto

Kinos elokuvafestivaali järjestetään Lahdessa 2.-6.4.2014. Festivaalin ohjelmistossa vuorottelevat perinteisesti kotivideotasoiset tekeleet ammattimaisten tuotantojen kanssa.

Ohjelmisto julkaistiin nettisivuilla ja Facebook-sivustolla maanantaina 17.3.2014. Ohjelmistoa täydennetään. Kinos pidättää oikeuden muutoksiin.

Lisätietoja tapahtuman nettisivuilta.

Keskiviikko 2.4.

Kinoksen aloittaa keskiviikkona järjestyksessään kolmas Lahti-filmi -iltama. Näytös valottaa paikallishistoriaa eri vuosikymmeniltä koottujen lyhytfilmien avulla sekä dokumenteissä esiintyvien henkilöiden ja tapahtumien kautta. Sarjan kokonaiskesto on noin 58 minuuttia. Lisätietoa

Illalla ravintola Torvessa Kinoksen avausklubi. Elävää musiikkia esittävät Puukotus, Lörsson ja Pekka Ruoska. Lisäksi poissa olevana erikoisvieraana Chasin’ Tail. Soitto alkaa 21.32. Liput 5 euroa. Paikkana Ravintola Torvi, Loviisankatu 8, Lahti. Lisätietoa

Perjantai 4.4.

Perjantaina nähdään Kino Iiriksessä neljä lyhytelokuvaa.
Klo 17 aloittaa italialaisen Pedro Bianchinin dokumentti Eloge de la lenteur – The praise of slowness. Se kertoo Davide Bignamin matkasta kolmipyöräisellä 50cc Ape Piaggiolla Italiasta Ranskaan, matkaa kertyi 650 km. Elokuvan alustaa Pedro Bianchini ja Davide Bignami. Dokumentin kesto 38 minuuttia. Traileri

Klo 18.30 Claes Olssonin ja M.A. Nummisen dokumentti Helsinginkatua pitkin – Längs Helsingegatan. Numminen ajaa ratikkalinjalla 8, kertoen samalla Helsinginkadun historiasta ryhmälle ruotsalaisturisteja. Kesto 58 minuuttia. Elokuvan jälkeen mahdollisuutta keskustella ohjaaja Olssonin kanssa.

Alkaen klo 20 nähdään vuoden 2013 Kinoksen kunnimainintaelokuvat Kari (22:35) ja Djurens dag (22:30 min).

Klo 21 AV-arkin koostama musiikkivideosarja.

Perjantain ohjelma

Lauantai 5.4.

Lauantaina Kino Iiriksessä esitetään viisi noin tunnin kestävää sarjaa.

Klo 16 AV-Arkin 25-vuotisjuhlasarja
Klo 17.15 Nostalgia, kesto 57 min
Klo 18.30 Muutos, kesto 1 h 2 min
Klo 19.45 Ahdistus, kesto 1 h
Klo 21 Kobrakino Junior, kesto 56 min
Klo 22 Musiikki, kesto 1 h 19 min

Tarkemmat esittelyt lauantain sarjoista

Sunnuntai 6.4.

Sunnuntaina Kino Iirisessä klo 11.00-15.00 nostalgiapelitapahtuma Bitti-Kinos. Tapahtumassa on mahdollisuus pelata nostalgisia tietokone- ja konsolipelejä teatterin kankaalta.
Lisätietoa tapahtumasta

Klo 16.00 alkaa sarja UKK-arkisto esittää: Kekkonen ja Neuvostoliitto. Sarjaa koostuu arkiston kahdeksesta filmistä vuodesta 1958 ja vuoteen 1980 asti. Sarjan kokonaiskesto on noin 94 minuuttia. Ohjelmaan valittu otos on näiden filmien ensi-ilta Suomessa. Arkistonjohtaja Pekka Lähteenkorva alustaa sarjan.
Filmien esittely

Vastaa