Pienoisrautateitä rakentamaan osa 2

Pienoisrautatieprojekti yllättäen edistyi ensimmäisen kirjoituksen jälkeen. Tästä saan taas kiittää jokapaikanhöylä-Tapsaa, joka oli jälleen auttamassa. Alustaksi kaavailema 11 millinen isolastuisella OSB-levyllä on taipumusta – taipuiluun, joten sen alle oli saatava kehikko tukemaan levyä.

OSB-levy ja kehikko

OSB-levy ja kehikko

Se ei saa olla liian massiivinen, jotta valmiin radan liikuttelu ei kävisi mahdottomaksi, mutta toisaalta tarpeeksi vankkaa, jotta alustan mahdolliset jalat voisi kiinnittää tukevasti. Pienoismallin maastonmuodot teen eristelevystä, joka on huokoista ja kevyttä.
Tapsan pajalla valmistui mäntylevystä hetkessä kehikko. Seuraavana vaiheena on kiinnittää se levyn pohjaan. Ehkä joudun vielä tasaamaan levyn toista reunaa, olinhan sen sahannut käsisahalla ostopaikalla, jotta se mahtui kaverin autoon.

Joulukuussa pääsin käväisemään Helsingissä ostoksilla. Valitettavasti Suomenlinnan vierailu jäi toiseen kertaan, kun aika vierähti kahdessa pienoisrautateitä sisältävässä harrastekaupassa, silmät kiiluen näpelöillen lähes jokaista tuotetta.
Lopulta kuitenkin mukaan ostoskoriin tarttui puhelinpylväitä ja figuureita sekä alennuksessa ollut kuvasto antamaan ideoita suunnitteluun.

Vastaa