Linnaistensuolla

Sunnuntaina ulkoisen kovalevyn ostosreissua ei koskaan tehtykään, vaan päädyimme spontaanisti “Maken” kanssa Ämmälän kautta Linnaistensuolle. Make on harjoittanut lähialuematkailua pyörällä monena vuonna Lahdessa ja sen ympäristökunnissa, joten (koti)seudut ovat tulleet hänelle tutuksi. Täytyy miehelle hattua nostaa, vaikkakin hampaat irvessä… Ja vähän hävettäen jouduin tunnustamaan että en ole aiemmin Linnaistensuolla käynytkään. Jotain hataria perustietoja minulla sentään oli, luonnonsuojelualue… ja siinähän se sitten olikin. Lahden seudun Luonto -sivuilta ja tietysti Wikipediasta löytyy parempaa tietoa:
“Linnaistensuon luonnonsuojelualue Lahden Kujalassa on perustettu säilyttämään edustava näyte päijäthämäläisestä suoluonnosta. Viimeksi vuonna 2003 liitettyjen uusien alueiden ansiosta pinta-ala on nykyisin noin 200 ha.”

Linnaistensuolla

Linnaistensuolla

Ajoimme Linnaistentieltä ja pysäköimme auton Linnaistenmäen kupeeseen.
Astelimme metsän poikki, muutamia ihmisiäkin tuli vastaan, olihan varsin kaunis syyssää. Eikä aikaakaan, kun pitkospuut näkyivät puiden takaa. Kun astelimme vankkoja puita pitkin auringon mukavasti lämmittäessä ja vesi väreili pitkospuiden alla, lintu, jos toinenkin päästeli ääniä, oli todella vaikea uskoa että olimme Lahdessa. Hetken pälyiltyämme ympärille, päätimme kääntyä takaisin, ja palata ensi kerralla paremmalla ajalla, oikeanmukaisella varustuksella (mm. eväät), niin kokonaisuus avautunee vielä paremmin.

Linnaistensuolta ajeltiinkin seuraavaksi Uuteenkylään ja muualle Nastolaan, minulle(kin) vanhoihin tuttuihin maisemiin, mutta se onkin jo toinen tarina. Ja yhtä tylsä.

[päivitetty 8.10., video lisätty]

Vastaa