Koe muotoilu Sibeliustalossa

Koe muotoilu (linkissä esite pdf-muodossa) on Sibeliustalossa järjestettävä kansainvälinen muotoilunäyttely. Mukana on 35 muotoilijaa ja yritystä viidestä eri maasta. Näyttely on jakautunut kolmeen osaan, josta alla tarkemmin. Näyttelyyn voi tutustua heinäkuun loppuun asti ja siihen on vapaa pääsy.

Lahti: Biennale-sivut kertovat näyttelystä seuraavaa:

Lahti: BIENNALE 2011 -katselmuksen teema on käsinkosketeltava innovaatio. Hyvä muotoilu on enemmän kuin vain ulkonäköä. Metsähallissa oleva Lahti: BIENNALE 2011 -katselmus keskittyy muotoiluun, jota voi koskettaa ja kokeilla.

Puusepän sali muodostuu useammasta kokonaisuudesta: Hommage a Tapani Aartomaa -53 julisteen kansainvälinen näyttely, Lahden AMK Muotoiluinstituutin lopputyönäyttely, pietarilaisten muotoilukoulujen ArtFuture Design Schoolin sekä St. Petersburg State Academy of Art and Design n. a. A. Stieglitzin näyttelykokonaisuudet, Galleria oyoy:n Oyoy crew 2011 –yhteisnäyttely sekä Pro Puu ry:n Design From & For Kids –muotoilukasvatusprojektin tuotoksia.

Puusepän verstaassa on valokuvaaja Markus Henttosen Lahti: muotoilijakuvia -näyttely, joka koostuu lahtelaisista muotoilun ammattilaisista. Muotoilijakuvissa suunnittelijat kertovat omaa tarinaansa esimerkkeinä työvälineistään ja tuotannostaan.

Lisäksi Lahti: Biennale -muotoilutapahtuma laajenee Sibeliustalosta keskustan citytauluihin. Henttosen Muotoilijakuvat viedään lahtelaisten keskelle, Aleksanterinkadun varrella sijaitseviin ilmoitustauluihin ja ne on nähtävillä Lahden katukuvassa heinäkuun loppuun asti.

Muotoilijakuvia -näyttely on osa WDC Helsinki 2012 Lahden toimintaa. Hanketta rahoittaa Päijät-Hämeen liitto Euroopan unionin aluekehitysrahastosta.

Vastaa