FC Lahden asialla

fcl_49961.jpg
Drilon Shala FC Lahden asialla kentällä, FCLA kentän ulkopuolella

Pakkanen paukkuu, mutta jalkapalloliigan valmistelut käyvät Lahdessa kuumina. Uusi Lahti Cup järjestetään tammikuun lopulla jo 30. kerran jossa mm. FC Lahti valmistautuu uusien hankintojen kanssa tulevaan kauteen. Lahdessa jalkapallokulttuuri otti jälleen aimo harppauksen eteenpäin kun Lahdessa perustettiin joulukuussa 2009 FC Lahden Asialla ry.
FCLA:n tarkoitusperiä ja toimintaa taustoitti yhdistyksen hallitus.
Yhdistyksen nettisivut www.fclahdenasialla.net avautuvat kevättalvella.

Mikä on FC Lahden Asialla ry:n tarkoitus?
FCLA:n tarkoitus tukea ja edistää FC Lahden toimintaa lahtelaisen jalkapallon lippulaivana, sekä aktivoida lahtelaisia jalkapallon ystäviä (niin yksityishenkilöitä, yrityksiä kuin yhteisöjäkin) mukaan toimintaan FC Lahden hyväksi.

Keitä/mitä on perustamisen takana ja minkälaisia tahoja toivotte toimintaan mukaan?
FCLA:n taustalla on joukko innokkaita FC Lahden ystäviä. Mukaan toivotetaan kaikki, jotka haluavat omalla panoksellaan olla tukemassa FC Lahtea.

Miten toimintaan pääsee mukaan?
Toimintaan pääsee mukaan maksamalla joko 250 € ainaisjäsenmaksun tai 25 € vuosijäsenmaksun. Yhdistys tulee tiedottamaan toiminnastaan tarkemmin maaliskuussa ja viimeistään silloin jäseniksi haluavat tulevat löytämään lisätietoa osoitteesta www.fclahdenasialla.net

Miten Fc Lahden asiaa edistetään käytännössä?
FC Lahti Oy järjestää keväällä osakeannin johon yhdistyksemme osallistuu. FC Lahden Asialla ry tulee ostamaan jäsenmaksuista saamillaan ja muilla keinoilla hankkimillaan varoilla seuran osakkeita. Eli olemme mukana tuomassa lisää pääomaa seuran toiminnan kehittämiseen.

FC Lahden kannattajat ovat oma ryhmänsä, miten nämä eroavat toisistaan?
Vaikka osa FCLA:n perustajajäsenistä onkin FCLK:n jäseniä, kyseessä ovat erilliset itsenäiset yhdistykset. FCLK jatkaa arvokasta toimintaansa, esim. vierasmatkojen järjestämistä, kuten ennenkin. FCLA:n tarkoituksena on toimia välineenä kaikille niille, jotka haluavat tukea FC Lahtea muutoinkin kuin ottelulippuja ja fanituotteita ostamalla.

Miten FC Lahti on hoitanut ulkojalkapallolliset (markkinointi, fanituotteet jne.) asiat? mitä kehitettävää?
Seuran resurssit on pienet, mutta tulevaisuudessa tätä puolta tulee ehdottomasti kehittää ja kunnolla. Oma nettikauppa on ehdoton ja fanituotteiden määrää tulee laajentaa. Laatu on myös erittäin tärkeä asia. Tästä on hyvä esimerkkinä tämä uusi FC Lahti takki, joka on todella hieno ja laadukas. Taloudellista hyötyä tärkeämpää tässä on se, että seura näkyy ja kuuluu Päijät-Hämeen katukuvassa. Se lisää yhteisöllisyyttä.

Onko Jari Litmasta mielestäsi osattu hyödyntää Lahdessa ja mitä mieltä olette jäissä olevasta patsashankkeesta?
Jari on varmasti tuonut paljon lisänäkyvyyttä FC Lahdelle, mutta vaikuttaa siltä ettei sitä valitettavasti ole täysin pystytty hyödyntämään uusien yhteistyökumppaneiden muodossa.

Toivottavasti patsashankkeen puuhamiehet saavat kerättyä tarvittavat rahat, ettei koko hanke jää torsoksi.

Minkälainen jalkapallokausi on luvassa 2010? Haasteet, ja minkälaista menestystä toivotte/odotatte kentällä ja sen ulkopuolella?
Hyvin erilainen ainakin. Uudet televisiointisopimukset tuovat Veikkausliigan kotisohvalle, kun jokaiselta pelikierrokselta televisioidaan useita otteluita. Tämä on mahdollisuus saada uusia kotimaisen jalkapallon ystäviä lisääntyneen näkyvyyden ansiosta, mutta se on myös samalla haaste saada potentiaaliset katsojat tulemaan katsomaan otteluita paikan päälle. Kesällä käynnissä oleva jalkapallon MM-turnaus Etelä-Afrikassa tullee myös aiheuttamaan jonkinlaista katoa katsomoissa.

Taloudellinen taantuma on aiheuttanut useimmille Veikkausliigan joukkueille omia murheita. Pääsääntöisesti joukkueiden kasaamisia on lykätty eteenpäin, palkkakustannusten pienentämisen toivossa. Useita kokeneita pelaajia on ilman sopimusta. Mihin nämä pelaajat siirtyvät, ja mikä joukkue vahvistuu toisten kustannuksella on vielä arvoitus. FC Lahdella on hyvä runko kasassa, johon on hyvä tukeutua tulevana kautena. Vielä jos joukkueeseen saataisiin hankittua pari täsmävahvistusta, niin uskoisimme että joukkue on kilpailukykyinen. Tähän asiaan taas me kaikki voimme vaikuttaa suoraan ostamalle esim. kausikortit ajoissa.

Toivomme, että joukkue yrittää pelikentällä kaikkensa. Että jokaisesta pallosta taisteltaisiin, niin että me yleisö voisimme olla heistä ylpeitä. Ajatuksemme lienevät samat kuin joukkueen johdolla. Emme toivo vain lyhytaikaista menestystä joukkueelle, vaan uskomme pitkänlinjan kehittämisen filosofiaan.

Minkälaisia terveisiä lahtelaisille jalkapallonystäville, etenkin niille jotka ovat valmiita kantamaan kortensa kekoon?
FCLA:n hallitus toivottaa kaikki tervetulleiksi mukaan toimintaan FC Lahden hyväksi.

Vastaa