Oma Lahti -illoissa virkamiehet haastetaan miettimään Lahden tulevaisuutta

Lahden kaupungin maankäytön kaupunkisuunnittelu järjestää keväällä neljä Oma Lahti -iltaa yhteistyössä Lahden ammattikorkeakoulun kanssa. Eri puolille kaupunkia sijoittuvissa tilaisuuksissa kaupunkilaisilla on mahdollisuus ideoida yhdessä Lahden tulevaisuutta. Erityisiä teemoja illoissa ovat lähipalvelut ja liikkuminen.

Oma Lahti -illat ovat uudenlainen konsepti, jonka toteuttamisessa on tärkeä rooli Lahden ammattikorkeakoulun palvelumuotoiluasiantuntijoilla ja opiskelijoilla. Tavoitteena on, että osallistuminen on vaivatonta ja tulokset helposti hyödynnettävissä jatkokäyttöä varten.

Oma Lahti -illat toimivat avointen ovien periaatteella. Tilaisuudet järjestetään maalis-huhtikuussa tiistaisin klo 17.00–20.00. Jokainen voi saapua niihin oman aikataulunsa mukaan ja viipyä haluamansa ajan.

Tiistai 11.03. Kärpäsen koulu
klo 17–20 Kasakkamäentie 1 (ruokala)

Tiistai 18.03. Mukkulan yläkoulu
klo 17–20 Tuhtokatu 2 (ruokala)

Tiistai 25.03. Renkomäen koulu
klo 17–20 Orimattilankatu 93 (ruokala)

Tiistai 01.04. Länsiharjun koulu
klo 17–20 Helsingintie 52 (ruokala)

Oma Lahti -illoissa saatavia kommentteja hyödynnetään yleiskaavaluonnoksessa, joka valmistuu vuoden 2014 lopussa. Yleiskaavan avulla pyritään hahmottamaan, miten kaupunki toimii kokonaisuutena.

“Kaupunkilaiset ovat oman asuinympäristönsä asiantuntijoita. Toivommekin, että mahdollisimman moni lahtelainen innostuisi tulemaan tapahtumiin kertomaan näkemyksensä esimerkiksi siitä, miten lähipalvelut pitäisi järjestää tulevaisuuden tiukassa taloustilanteessa”, kommentoi Lahden kaupungin yleiskaava-arkkitehti Johanna Palomäki.

Lähde: Lahden kaupungin verkkosivut

Vastaa