Lahti ilmasta

Miten Lahti näkyy internetissä -sarja, osa 5.

Lahden opaskartta
Lahden opaskartan yhteyteen on rakennettu ilmakuva-palvelu, jonka ansiosta Lahti näyttäytyy monelle meistä uudesta näkökulmasta. Ilmakuvia on helppo katsella, ei tarvitse kuin tarrata hiirellä kuvaan ja siirtyä minne suuntaan itse haluaa.
Lisäksi kiiren kursoria liikuteltaessa kuvan päällä, palvelu näyttää asteluvuin missä kulloinkin ollaan. Kuvat ovat värikuvia, joka tekee tutkimusmatkasta pykälää rikkaamman. Uusimmat ilmakuvat ovat heinäkuulta 2008 ja vanhimmat vuodelta 1946! Tämä ajankohta tuo aivan toisenlaisen ulottuvuuden kaupungin historian tutkimiseen maallikon näkökulmasta.
Lahden opaskartta

kartta_lahti.jpg

Kansalaisen karttapaikka
Suoranaisesti Kansalaisen karttapaikka ei liity Lahteen, mutta kun on kyse karttapalvelusta ja sen lisäpalvelusta ilmakuvista, Lahden aluetta pääsee tutkimaan lintuperspektiivistä. Tarkkuutensa ansiosta kannattaa käydä katsastamassa vaikkapa mitä torilla tapahtui kuvanottoaikoihin. Mittasuhde on 1:2000 ja ilmakuvat on vuodelta 2005.

Kansalaisen Karttapaikka

kansal_karttap.jpg

Vastaa