Info

Pekka Productions kustantaa ja julkaisee Lahen Lehteä sekä toimittaa ja taittaa Lahti-Seuran Hollolan Lahti -jäsenlehteä.

Lahen Lehti

Lahen Lehti on kaupunkilehti, jonka ensimmäinen numero julkaistiin vuonna 2008. Samalla avautui myös Lahen Lehti -nettisivusto, joka aluksi toimi verkkolehden toiminta-ajatuksen pohjalta, kertoen ajankohtaisista ja ajattomista lahtelaisista ilmiöistä, ihmisistä ja tapahtumista. Nykyään nettisivu toimii enemmänkin blogimuotoisena julkaisuna kuin uutissivustona. Lehteä on julkaistu paperisena säännöllisesti vuodesta 2016 lähtien.

Paperilehdet

Idea lehestä syntyi vuosina 2005-2006 ja monien eri vaiheiden jälkeen keväällä 2007 paperista lehteä alkoivat työstämään Sauli Hirvonen ja Linda Martikainen. Nelivärinen ja 32-sivuinen lehti painettiin vuoden 2008 alussa.

Toisen numeron työstäminen aloitettiin keväällä 2008, heti ensimmäisen numeron julkaisemisen jälkeen. Monista eri syistä lehden teko oli verkkaista ja lopulta vuoden 2008 jälkipuoliskolla tehtiin päätös toistaiseksi olla julkaisematta toista numeroa. Lehteen jo tehdyt artikkelit ja haastattelut julkaistiin nettisivuilla.

> Lehti 0/2008

Seuraava lehti julkaistiin elokuussa 2016 uudella formaatilla Jonne Seppäsen aloitteesta. Jokaisesta lehdestä julkaistaan nettisivuilla myös näköislehti. Lehteä tekevät Sauli Hirvonen ja Jonne Seppänen. Julkaistuista lehdistä tarkemmat tiedot ja näköislehdet ylävalikon alasvetovalikoista.

Lahtelaisuutta

Lahen Lehti nimenä edustanee tarkoituksenmukaisessa yksinkertaisuudessaan tyypillistä lahtelaista mielikuvituksetonta (=käytännönläheistä) muotoilua: kyseessä on lehti; lehti kirjoittaa Lahdesta; Lahen Lehti. Siis Lahen, ilman d-kirjainta, kuten täällä päin tapana on ollut ilmaista. Historiaa tunteva huomaa nimessä härskiä yhteneväisyyttä Lahden Lehteen, joka ilmestyi vuodesta 1900 vuoteen 1909. Näennäisesti samankaltaisen nimen lisäksi muuta yhteistä lehdillä ei olekaan.

Lehti pyrkii heijastelemaan konstailematonta, mutta rehellistä lahtelaista mentaliteettiä, joka asennoituu ja lopulta konkretisoituu itse tekemisen moniin muotoihin. Uuden sukupolven terve kotiseutuylpeys on maanläheistä, mutta samalla itseään kilvoittelevan luovaa, jossa historia on viitekehys, ei jalusta, sille uudistuvalle, mutta perinteitä kunnioittavalle toiminnalle, joka tekee Lahdesta Lahen.

Lahen Lehti (puolue)poliittisesti sitoutumaton, ja se pyrkii noudattamaan hyviä lahtelaisia tapoja.

Lehen internetsivuja uudistettiin loppukesästä 2013: ulkoasua ja sivujen rakennetta muutettiin selkeämpään suuntaan. Lehti sai myös uuden logon. Sivujen uudistuksen yhteydessä avattiin lehelle uusi Facebook-sivu.
Samalla sivujen yhteyteen lisättiin Pekka Productions:n sivujen sisältö kokonaisuudessaan.

Yhteydenotot

info(a)lahenlehti.net tai sauli.hirvonen(a)lahenlehti.net
Virallinen nettiosoite http://www.lahenlehti.net
Facebook-sivu https://www.facebook.com/lahenlehti

Lahen Lehteen voi tarjota julkaistavaksi Lahti-aiheista materiaalia: kirjoituksia, haastatteluita tai vaikkapa kuvia ja videoita. Lehti tekee myös yhteistyötä muutaman tahon kanssa. Osa kirjoituksista on julkaistu Lahti-Seura ry:n Hollolan Lahti -jäsenlehdessä ja lisäksi Lahen Lehti on tehnyt yhteistyötä mm. Tapio – Puusta ja muusta -blogin kanssa, jota ylläpitää Tapio Kangasniemi.
Kangasniemen ja Hirvosen ylläpitämässä Lahtiwood-sivulla julkaistaan Lahen Lehen artikkeleita.

Hollolan Lahti

Vuonna 1980 ilmestyneen nykymuotoisen Hollolan Lahti -lehden toimitus- ja julkaisuperiaatteet ohjaavat lehden sisältöä ja julkaisua edelleenkin. Lehti perustettiin tiedotuskanavaksi jäsenille, mitä se nykyäänkin on, mutta lehden tehtävä nähdään paljon laajemmin. Lehden ydintehtävänä on käsitellä aiheita, jotka vahvistavat lahtelaista identiteettiä ja kotiseutuhenkeä. Lehti käsittelee monipuolisesti aiheita, jotka liittyvät historiallisiin tapahtumiin ja ilmiöihin menneiltä vuosilta. Myös monet jo kenties unohdetut tapahtumat ja henkilöt tulevat tutuiksi lukijoille. Tarkoitus ei ole kuitenkaan pelkästään muistella menneitä vaan lehti elää nykyajassa ja katsoo tulevaisuuteen.
Lehden taittaja ja päätoimittaja on Sauli Hirvonen.

> Hollolan Lahti

Pekka Productions

Paperisen lehen julkaisijana toimii lahtelainen tmi Pekka Productions, vuodesta 2016 yhteisjulkaisuna Nostalgiamatkat tmi:n kanssa.

> Pekka Productions

HUOM. Pekka Productions -nimi esiintyy myös Joyboys Story -nimisessä mokumentissä vuodelta 1997. Se on Studio Julmahuvin tuottama. Ilmeisesti nimi valikoitui alitajuisesti, ei tarkoituksenhakuisesti.

[sivua päivitetty 25.9.2020]

Vastaa