Info

Lahen Lehti on kaupunkilehti, jonka ensimmäinen numero julkaistiin vuonna 2008. Samalla avautui myös Lahen Lehti -nettisivusto, joka aluksi toimi verkkolehden toiminta-ajatuksen pohjalta, kertoen ajankohtaisista ja ajattomista lahtelaisista ilmiöistä, ihmisistä ja tapahtumista. Lehteä on julkaistu paperisena säännöllisesti vuodesta 2016 lähtien. Nykyään nettisivu toimii enemmänkin blogimuotoisena julkaisuna kuin uutissivustona.

Paperilehdet

Idea lehestä syntyi vuosina 2005-2006 ja monien eri vaiheiden jälkeen keväällä 2007 paperista lehteä alkoivat konkreettisesti työstämään Sauli Hirvonen ja Linda Martikainen. Nelivärinen ja 32-sivuinen lehti painettiin vuoden 2008 alussa..

Toisen numeron työstäminen aloitettiin keväällä 2008, heti ensimmäisen numeron julkaisemisen jälkeen. Monista eri syistä lehden teko oli verkkaista ja lopulta vuoden 2008 jälkipuoliskolla tehtiin päätös toistaiseksi olla julkaisematta toista numeroa. Lehteen jo tehdyt artikkelit ja haastattelut julkaistiin nettisivuilla.

> Lehti 0/2008

Seuraava lehti julkaistiin elokuussa 2016 uudella formaatilla Jonne Seppäsen ehdotuksena. Jokaisesta lehdestä julkaistaan nettisivuilla myös näköislehti. Lehteä tekivät Sauli Hirvonen ja Jonne Seppänen.
Julkaistuista lehdistä tarkemmat tiedot ja näköislehdet ylävalikon alasvetovalikoista.

Taustaa

Lahen Lehti (puolue)poliittisesti sitoutumaton, ja se pyrkii noudattamaan hyviä journalistisia ja ennen kaikkea hyviä lahtelaisia tapoja, pientä (itse)ironiaa unohtamatta, onhan lehen linja sentään Lahesta.

Lehen internetsivuja uudistettiin loppukesästä 2013: ulkoasua ja sivujen rakennetta muutettiin selkeämpään suuntaan. Lehti sai myös uuden logon. Sivujen uudistuksen yhteydessä avattiin lehelle uusi Facebook-sivu.
Samalla sivujen yhteyteen lisättiin Pekka Productions:n sivujen sisältö kokonaisuudessaan.

Sanottua

Lahen Lehti nimenä edustanee tarkoituksenmukaisessa yksinkertaisuudessaan tyypillistä lahtelaista mielikuvituksetonta (=käytännönläheistä) muotoilua: kyseessä on lehti; lehti kirjoittaa Lahdesta; Lahen Lehti. Siis Lahen, ilman d-kirjainta, kuten täällä päin tapana on ollut ilmaista. Historiaa tunteva huomaa nimessä härskiä yhtenäväisyyttä Lahden Lehteen, joka ilmestyi vuodesta 1900 vuoteen 1909. Näennäisesti samankaltaisen nimen lisäksi muuta yhteistä lehdillä ei olekaan.

Lehti pyrkii heijastelemaan konstailematonta, mutta rehellistä lahtelaista mentaliteettiä, joka asennoituu ja lopulta konkretisoituu itse tekemisen moniin muotoihin. Uuden sukupolven terve kotiseutuylpeys on maanläheistä, mutta samalla itseään kilvoittelevan luovaa, jossa historia on viitekehys, ei jalusta, sille uudistuvalle, mutta perinteitä kunnioittavalle toiminnalle, joka tekee Lahdesta Lahen.

Yhteydenotot

info(a)lahenlehti.net tai sauli.hirvonen(a)lahenlehti.net
Virallinen nettiosoite http://www.lahenlehti.net
Facebook-sivu https://www.facebook.com/lahenlehti

Lahen Lehteen voi tarjota julkaistavaksi Lahti-aiheista materiaalia: kirjoituksia, haastatteluita tai vaikkapa kuvia ja videoita.

Lehti tekee myös kirjoitusyhteistyötä muutaman tahon kanssa. Osa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Lahti-Seura ry:n jäsenlehdessä nimeltään Hollolan Lahti. Sen päätoimittajana ja taittajana on toiminut vuodesta 2009 alkaen Sauli Hirvonen.
Lisäksi Lahen Lehti on tehnyt yhteistyötä mm. Tapio – Puusta ja muusta -blogin kanssa, jota ylläpitää Tapio Kangasniemi.

Pekka Productions

Paperisen lehen julkaisijana toimi lahtelainen tmi Pekka Productions, vuodesta 2016 yhteisjulkaisuna Nostalgiamatkat tmi:n kanssa.

Pekka Productions nimen alla esitellään toiminimen alla tapahtuvaa toimintaa, harrastepajassa lahtelaisen yksityishenkilön työnäytteitä, projekteja sekä erilaista harrastetoimintaa ja mielenkiinnon kohteita mm. cd-julkaisua, graafista suunnittelua, puutöitä, pienoismalleja, valokuvia.

[sivua päivitetty 20.1.2018]

Vastaa