Näyttely 29.9.-31.12.2017

Lahti-tatuointinäyttely paketoitiin sunnuntaina 8.1.2018!

Iso kiitos kaikille näyttelyyn osallistuneille henkilöille ja tahoille: valokuvaaja Mika Lintuselle, kaikille tatuoiduille, kävijöille, museon väelle (erityisesti amanuenssi Ilkka Kuhaselle ja vahtimestareille), näyttely-yhteistyökumppaneille Marianne Valolalle, Seppo Pessalle, Aatetila ry:lle, Lahti-Seura ry:lle sekä Lahden kaupungille avustuksesta.

 

Tatuointikuville etsitään parhaillaan pidempiaikaiseen esittelyyn soveltuvaa sijoituspaikkaa.
Kotiseututatuointeja voi edelleen lähettää osoitteeseen sauli.hirvonen[at]gmail.com.


Kotiseututatuoinnit – Lahti

29.9.-31.12.2017 – Lahden Historiallinen museo

Tiedote1 (.pdf)
Tiedote1 (.doc)
tulossa Tiedote 2 (.pdf – pidempi versio)

Kotiseututatuoinnit – uudenlainen kotiseuturakkauden ilmentämismuoto.

Lahti-aiheisten tatuointien näyttely järjestetään Lahden Historiallisessa museossa 29.9.-31.12.2017. Näyttelyn toteuttaa Sauli Hirvonen ja se tehdään yhteistyössä Lahden kaupunginmuseon kanssa.
Näyttelyyn on saatu avustusta Lahden kaupungilta.

Näyttelyyn osallistuvien henkilöiden tatuoinnit valokuvattiin keväällä/kesällä 2017. Kuvia näyttelyyn tulee 26 kpl. Samalla kerättiin hieman taustatietoja tatuoinneista.
Valokuvaajana ja kuvankäsittelijänä toimi Mika Lintunen

Näyttely on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

Näyttely rakentuu monen tahon yhteistyönä, esittäen lahtelaisuutta eri ilmiöiden kautta, eikä siten koostu pelkästään valokuvista vaan museon näyttelytilaan tulee muutakin sisältöä.
Tatuointivalokuvien yhteyteen Aatetila ry ja Lahti-Seura ry järjestävät “Ehtaa Lahtea” -näyttelyn. Se koostuu pääasiassa erilaisesta esineistöstä ja tekstiileistä, liittyen lahtelaiseen urheiluun, populaarikulttuurin ja elinkeinoelämään. Lisäksi näyttelyssä nähdään Seppo Pessan videotaideteos “Light art in Lahti”, joka koostuu Lahdessa otetuista valokuvista. Esillä on myös lahtelaismuotoilijan Marianne Valolan Lahti-muotoilun helmiä.

Kotiseututatuoinnit > Facebook

Tekijöitä:
Mika Lintunen > Instagram
Aatetila > Facebook
Lahti-Seura ry > Nettisivut | Facebook
Seppo Pessa > YouTube
Marianne Valolla > Nettisivut



Kuvaukset

Keväällä 2016 projektille löytyi kuvaaja, ja tilanne vaikuttui hyvältä. Helsinkiin suuntautuneiden työkiireiden takia hän ei pystynyt ottamaan toimeksiantoa, mutta tilalle hän kuitenkin suositteli tuttuaan Mika Lintusta.
Lintusen kanssa yhteistyö toimikin erinomaisesti. Näyttelyyn saatiin lopulta kuvattavaksi 17 henkilöä ja kuvia näyttelyyn tulee 26 kpl. Kuvauksiin tarvittiin yhteensä viisi päivää.
Kesällä Lintunen käsitteli valokuvat ja jälki olikin erinomaista.
Valokuvat ja näyttelyn muu materiaali tulostetaan lahtelaisessa Valopalkki Oy:ssä.

Valitettavasti kaikki ehdokkaat eivät päässeet kuvattavaksi. Lisäksi näyttelystä “jäi pois” tatuointikuvia, joita oli julkaistu internetissä, joille ei toistaiseksi löytynyt omistajaa tässä vaiheess). Tilaan liittyvät rajoitteetkin tekivät sen, että nykyinen määrä on oikein sopiva. Puuttuvat kuvat voimme toki kuvata tulevaan mahdolliseen pysyvään näyttelyyn tai kirjaan, jos sellainen joskus tulee. Kuvia voi edelleen lähettää julkaistavaksi.

Yhteystiedot:

Sauli Hirvonen
Puh. 050 3085303
sauli.hirvonen[at]gmail.com

Historiallisen museon amanuenssi
Ilkka Kuhanen
Puh. 044 416 4624
ilkka.kuhanen[at]lahti.fi

Etelä-Suomen Sanomat kertoi lehdessään näyttelystä.

Vastaa