Lahti Block Party täyttää Rautatienkadun 16.8.

Lahti Block Party täyttää Rautatienkadun kävelykatualueen kulttuurilla yhden päivän ajaksi

Tapahtuma järjestetään lauantaina 16.8.2014 klo 16-22 Lahden keskustassa Rautatienkadun kävelykatualueella. Lahti Block Partyssa pääsee nauttimaan mahtavan tunnelman lisäksi genrerajat rikkovasta musiikista ja katutaiteesta. Päivän aikana pääsee osallistumaan myös taidetyöpajoihin ja tutustumaan lahtelaiseen kansalaistoimintaan. Tämän vuoden erityisteemana on eettinen ruokakulttuuri. Block Partyssa yleisö pääsee tutustamaan tapahtumassa mm. raaka- ja luomukasvisruokaan.

Tapahtuman taustalla on joukko lahtelaisia, jotka haluavat olla mukana luomassa uudenlaista yhteisöllistä kaupunkikulttuuria. Block Party järjestetään yhteistyössä lukuisten paikallisten yritys- ja yhdistystahojen kanssa ja se tuotetaan pääosin vapaaehtoisvoimin. Tapahtumapaikka on esteetön ja syrjinnästä vapaa.

Lahti Block Partyn virallinen ohjelma julkaistaan kesällä 2014.

Lisätietoa tapahtuman nettisivuilta.

Tapahtumaa voi tukea yhteisörahoituksen kautta

Lahti Block Party, “korttelijuhla”, on kaupunkikulttuuritapahtuma, joka järjestetään Lahden keskustassa, Rautatienkadun kävelyosuudella 16.8.2014. Tarkoituksena on kaupunkitilan elävöittäminen ja kulttuurikokemuksien tarjoaminen kaupunkilaisille. Tapahtumalla halutaan nostaa esiin paikallisia taiteen tekijöitä sekä tukea alan osaajien verkostoitumista.

Lahti Block Party sai alkunsa vuonna 2012. Tapahtuma onnistui yli odotusten ja korttelijuhlassa kävi päivän aikana lähes 1000 osallistujaa. Lahti Block Party oli myös ehdolla vuoden Aukusti-kulttuuripalkinnon saajaksi vuonna 2013.

Lahti Block Party toteutetaan lähes täysin vapaaehtoistyön voimin ja se vaatii työryhmältä mittavat voimanponnistukset sekä suuren työmäärän lähes vuoden ajalta.

Tapahtuman rahoitus järjestetään julkisia avustuksia ja yritysyhteistyötä yhdistelemällä. Lisäksi tapahtuman järjestämisen turvaamiseksi on perustettu oma sivusto Mesenaatti-yhteisörahoituspalveluun, jonka kautta sekä yksityiset ihmiset että yritys- ja yhdistystahot voivat tukea Lahti Block Partyn järjestämistä. Lahti Block Partyn työryhmä vetoaa kaikkiin lahtelaisiin tahoihin – niin yrittäjiin kuin yksityisiinkin vireän kaupunkikulttuurin sekä matalan kynnyksen kulttuuritapahtumien säilyttämiseksi Lahden kaupungin keskustassa.

Vastaa