Pekka & The Other Losers

About band (2001-2008)

In this biography everything is write wrong, so this is our biohazard: This scumband was formed autumn 2001 in Lahti ”The Business City”, Finland (home of bands like Morning After, 7th Legion and the infamous Chambers hardcore magazine). P&TOL started out as a full time joke band, where practically no one could play their instruments. Later we noticed we could actually do something, so we added more serious aspects to our lyrics and ”matured” a little bit. But still our main goal is to have a good time and make fun of everyone and everything. Influences? I don’t know. I think we try to mix every style that we listen. Today raw hardcore, tomorrow melodic streetpunk, the day after who knows. We have no borders, we’re just playing music that sounds and feels good. No old school, no new school, this is Low School!!

Finally we hit the studio February 2003 and recorded these four magnificent punkrock/whatever songs. In chrismas 2003, 2004 and 2008 we make finnish history, cuz we make two fabulous chrismas release.

In year 2005 we recorded two song to Hometown Pride hardcore/punk-compilation. After that we got so much money, that we quit make our job.
What about in future? We don’t know. We are forever alive between 2001 and hell.

Band is also in Wikipedia!

Performances

FINAL SHOW EVER! 7 Jan 2004 at Torvi, Lahti CHAMBERS CLUB with Smalltown (swe), Wasted, Union District
Torvi tour contunes… 19 Dec 2003 at Torvi, Lahti with Evilsons, Rejected, Homefront
Comeback, AGAIN?!! 18 Nov 2003 at Torvi, Lahti with Misconduct (swe), Painfield (swe), Evilsons
World tour continues! 19 Jul 2003 at Factory, Helsinki with Deaf Penalty, Evilsons & Devil Maniacs
Comeback gig! 26 Mar. 2003 at Semifinal, Helsinki with Bolt, Field Of Castro
First & last show ever!! 26 Oct. 2002 at Bar Torvi, Lahti with Evilsons, Carpe Diem and Worth The Pain

Discography

Joulusinkku3_kansi“Joulusinkku – volume 3” cd-r (2008)
1. No onkos ollut töitä? | listen
2. Viimeinen joulu | listen

 

 

 

HTP_etukansiV/A “Hometown pride” -compilation cd (2006)
5. Rock’n’roll idiots | listen
6. Identity | listen

 

 

 

dis_sinkku2“Joulusinkku2: Tonttu voi tulla ikkunan taa!” cd-r (2004)
1. Joulukirkkoon | listen
2. Joulupukki matkaan jo käy | listen
3. Densojen jouluyö | listen

 

 

dis_sinkku“Joulusinkku: Jouluna sika on yksin!” cd-r (2003)
1. Kulkuset, kulkuset | listen
2. Sika | listen

 

 

 

kansi1“Never Mind The Pekka, Here’s The Other Losers” demo cd-r (2003)
1. Johnny Was A Punkrock Kid | listen
2. Born To Booze | listen
3. Need For Speed | listen
4. Teenage Dirtbags (feat. Turo 666) | listen

 

Interview(s)

Chambers Magazine – Bändiprofiili 18.2.2003

Mistä bändi on, kuka olet, roolisi bändissä, muut jäsenet?
Lahesta tottakai, Pekka ja roolini bändissäni on olla jonkinsortin pelle. Olen myös bändin ”laulaja”. Muut ovat The Meisseli, siannahkarakkulat ja laulu; Sika-Petu, basso; Kehva, kitara. Ensimmäisellä keikalla kitarassa tuuras Keho, joka otettiin sitten toiseks vakituiseks.

Bändin historia (koska ja miksi perustettu, mitä muita bändejä jäsenillä aiemmin jne.)
Bändi perustettiin alkusyksystä 2001 ja kulki nimellä Pultsari. Alkuaikoina bändiin oli enemmänkin tunkua, mutta musiikilliset erimielisyydet johtivat siihen että orkesteri typistyi kolme miehiseksi. Homma lähti aika nihkeästi liikkeella ja Pultsari laitettiin telakalle. Yksi kipale sentään saatiin kyhätyksi, ”Under the Bridge”, joka kuopattiin heti.
Myöhemmin syksyllä päätettiin kuitenkin yrittää ”tosissaan” uudestaan ja Sika-Petu tuli basson varteen ja nimeksi keksittiin Pekka And The Others Losers. Sikäli ”mielenkiintoinen” kokoonpano, että ainoa joka on ns. omalla paikallaan on basisti. Rumpali ois parempi kitaran varressa ja kitaristi rummuisa jne. Meikäläiselle kävi kuten pikkupoikien pihapeleissä, että lihavin aina laitettiin maaliin, tässä tapauksessa mikin varteen. Noh, en oo koskaan missään musiikkitouhuissa ollu mukana, joten sinänsä mielenkiintoinen kokemus tähän saakka.

Miten kuvailisit musiikkityyliänne (vaikutteet)? Onko tyylinne tietoinen valinta ja miten pyritte erottumaan samantyylin bändeistä, vai pyrittekö?
Soitetaan näin aluksi ainakin laidasta laitaan eli ollaam revitty vaikutteita joka bändiltä ja plagiointi syytöksiltä ei voi välttyä. Soitetaan sitä mikä MEIDÄN mielestämme kuulostaa [q]hyvältä[q] eli mennään sieltä mistä aita on matalin, välittämättä raja-aidoista, metalcoresta katupunkkiin, joista viimeiseksi mainittu alkaa olemaan sitä musiikkia jota sitten tulevaisuudessa ehä enempi soitellaan.

Sanoituspolitiikka? Viestinne, mitä haluatte kertoa?
Yleensä meikäläinen väsää jonkinlaisen rungon, eräänlaisen punaisen langan sanoitusten osalta. Sitten kiikutan sanat The Meisselille, joka muodostaa epämääräisistä lauserakenteista ihan oikeat sanat. Vaikka meikäläisen englanti on aika sontaa, on homma ainakin tähän saakka toiminut, eikä mitään suurempia väärinkäsityksiä ole sanoitusten osalta syntynyt.
Sisällöltään tekstiä on laidasta laitaan. Pidetään homma punkrokkina (mitä se nyt ikänä tarkottaakin) eikä aleta väkisin rakentaa jotain vitun taiteellista symbolismi-metafora -intellektuellisanomaa. Ja kun musiikkikin on mitä on, niin sanotukset on myös sitä luokkaa. Mukana kuitenkin on myös nykyään niin trendikästä itseironiaa sekä nöyrää elämänasennetta, kuten jo nimestäkin voi vetää jotain johtopäätöksiä. Ei meillä oo mitään tarvetta todistella mitään suuntaan eikä toiseen pelkällä ”toisesta korvasta sisään, toisesta ulos”-uhoamisella tai jollain tunteellisilla runoballadeillä: ”kyllä mies saa olla herkkä”. Näissä aiemmin mainitsemissani aiheissa ei sinänsä ole mitään vikaa, PAITSI, jos niistä aletaan rakentaa itse tarkoitusta. Mei olla kuitenkaan mitään monoemotionaalisia androideja (nyt tää puinti menee ihan mauttomaksi. oma huom.) Siis pointtihan oli että sanotuksia tehdään joka aiheesta, mikä vaan sattuu olemaan kiinnostava, esim. resiinat tai eskimot. Homman nimi on PUNK, eikä mikään yliopistoluento.

Minkälaista palautetta olette saaneet, noin yleensä, bändinne keikoista, (mahdollisista) levyistä/demoista yms?
Elokuussa tosin piti olla keikka, mutta kesällä ei tullu hirveesti reenattua, joten ajateltiin feidata, kun ei noita biisejä ollut tarpeeksi ja muutenkin pelotti eikä ollu rahaa, yhteiskunnalta ei saatu tukea, kaikki vaan haukku ja muutenkin meni huonosti. No vihdoin lokakuun lopulla soitettiin setti Torvessa. Sen jälkeen mua on kiusattu koulussa…

Onko bändillänne jotain päämäärää/tulevaisuuden suunnitelmia?
Bändimme pää määrä on viisi.

Miten mielestämme ”unity” toimii eri ryhmien/kaupunkien välillä Suomessa?
Zzzzzzzz

Pekka & The Other Losers ”Never Mind the Pekka, Here’s the Other Losers” demo cd-r (2003)

Reviews

Chambers Magazine

On se hienoa kun ”laulaa” bändissä ja vielä on tällaisessa lehtitoiminnassakin mukana, niin voi huoletta arvostella oman tuotoksen, sillä eihän sitä kukaan muu tekisi. Ja ainahan promotointi kannattaa varsinkin uudempien bändien kohdalla.

Viisihenkinen lahtelaisorkka perustettiin joskus vuonna 2001 nelihenkisenä ja äijät soitteli sitä sun tätä. Punaista lankaa ei ollut ja ilmassa oli huumoribändin tuntua. Ajan saatossa homma hieman ”vakavoitui” ja vihdoin vuoden 2002 syksyllä bändi hyökkäsi studioon nauhoittaen jonkinasteista sontaa, joka sitten myöhemmin hävisi näistä ulottuvuuksista studion tietokoneiden kaaduttua. Ei siitä sitten enempää. Talvella 2003 Pekka&TOL yritti uudemman kerran ja sai tällä kertaa hieman enemmän aikaa studiossa. Varmuuttakin oli kertynyt sitten viime kerran, eikä sen suurempaa hämmennystä pelimestoilla sattunut.

Koko paskan aloittaa ”Johnny Was A Punkrock Kid”, joka edustaa demon katupunklinjaa. The Meisseli hoitaa laulut Pekan muristessa kertosäkeistöt. Lahtelaiselle hardcore-kultturille ominaista viinan hehkuttamistakaan ei ole unohdettu vaan ”Born To Booze” kiteyttää modernin suomalaisen viinakulttuurin ytimen: ”Jee!”. Vauhdikas biisi ”Need For Speed” ei nimestä huolimatta ole omistettu millekään nistipirkoille vaan kusipäille, joiden mielestä on kivaa tappaa itsensä ja kaverinsa ajamalla autolla esim. puuhun. Jonkinlainen liikennelaulu, joka on varmasti ensi kesän hitti! Viimeinen ralli, ”Teenage Dirtbags”, on kaikessa katupunk-meiningeissään mielestäni onnistunein kokonaisuudessaan. Vierasvokalisti Turo hoitaa hommat melkeimpä rutiininomaisesti ja soittokin kulkee mallikkaasti Kehon hoitaessa mainiot soolot, Sika basistin ja Kehvan antaessa täyden tukensa.

Ihan kelpo neljän biisin aloitus näiltä retkuilta. Ja vaikka onkin havaittavissa Luusereiden kallistumassa enemmän katupunkkiin päin, ei kuitenkaan voi varmuudella sanoa mitä seuraavaksi on luvassa? Metalcorea naislaulajalla. Jos siis leikkaukseni onnistuu…

Ps. Täytyy vielä hehkuttaa demon kansia, koska niistä yhdistyy loistavasti
minorthreatmainen debressiivisyys ja sexpistolsmainen nihilistisyys. Kerrassaan hieno idea! Ehkä tällä sääliteemalla saisi pesääkin..?

Pss. Kirjoitin tämän arvion neljässä minuutissa. Se taitaa olla uusi ennätys!

Psss. Juuri tulleen tiedon mukaan, vanha ennätys oli 3.56, joten se ennätys jäi rikkomatta. Sen sijaan arvio rikkoo ennätyksen sarjassamme ”Paskimmat läpät neljässä minuutissa”! Onnittelut! Kiitos!

Face Up To It! netzine (www.faceuptoit.cjb.net) by Tuomas Mäkinen

It’s always nice to get demos to review. This time I got a demo from Business City, Lahti.
I knew Pekka & The Other Losers from the Chambers zine (www.chambersmagazine.com). Actually some of these guys or all of them are doing that zine. I got the impression that P&TOL are some kind of having fun band (aren’t all bands?) or at least it seems they’re not too serious.
The first song, ”Johnny”, is that kind of punk ROCK I would like to play. It’s the stuff that always puts me in a better mood. I also like the lyrics. I’m pleased to hear some oi! oi! oi! in the backing vocals. This song is my favorite on this demo.
The next two songs, ”Born to Booze” and ”Need for Speed” sound quite a bit like Blood for Blood to me. There’s also a B4B kind of talking part in “Born to Booze”. ”Thats right motherfuckers! I was born to lose…”, you know B4B, but not really seriously. For “Need for Speed” I have to mention the piano! These songs aren’t bad either.
The last song is “Teenage Dirtbags”. And it’s not a cover from that horrible Wheatus song! Musically this one is like combination of “Johnny” and “Born to Booze”. Something like Blood For Blood playing punk rock. Somehow this reminds me Finnish ramo punkband Klamydia. The lyrics are good. It’s fucking teenagers over and that’s right for them!
All in all, the band plays well together and the singer, Pekka, fits in this band like a cat in a microwave oven. Or actually both singers because the drummer, The Meisseli, sings a lot too. I like the guitar solos too. Short enough and enough rock.
This wasn’t a bad demo. “Johnny” is good song. I would like to hear more songs like that. So more punk ROCK and less hardcore is my advice! Like anyone really gives a shit about my advice…

Pissed & Proud netzine (www.pissedandproud.cjb.net) by Stellan Elebro

This new finnish streetpunk outfit from the boys behind Chambermagazine say they are a pretty unserioous project. However both musical and lyrical i get an impression of a pretty serious band, the only thing i can say something about is a backing vox that feels too fuckin dark (actually it sounds more like a bulldog growling then a human being..haha). Musically their songs are catchy and filled with attitude in songs like ”Born To Booze” and ”Teenage Dirtbags” and the brilliant rock ’n roll in ”Need For Speed” will end up on an mixtape this summer. Great fuckin song. This is just damn good punkrock reminding of swedish Scumbags (Now Inglorious Bastards). Hard, raw, honest and still no cliches and/or stupid kids trying to be Casualties.

Well if they put out another demo i would check that out aswell beacuse this demo is actually a very good outcome for something said to be ”unserious”, i have heard alot of swedish bands never to come up in this class even after 3-4 demos. There is hope for punkrock Finland after all…

Music: 3/5
Pekka & The Boys plays off streetpunk in ordinary fashion with a slight more aggro sound.

Lyrics: 3/5
Rock N Roll lifestyle, stupid teenagers and lost friends, Good stuff.

Overall: 3/5
For being ”unserious” it sure is fuckin good…